spuitbus kunstwerk

20 oktober 2019
street art kunstenaar

spuitbus kunstwerk

Het definiëren van kunstwerken is een zeer moeilijke taak, vooral als je er geen verstand van hebt. Het is in dat geval lastig om kunstwerken van elkaar te onderscheiden. Vandaag treden we in de details van een specifiek soort kunstwerk: een spuitbus kunstwerk.

Door het analyseren van de grove details, zal het voortaan altijd mogelijk zijn. Dit type kunstwerk te onderscheiden van de rest. Een spuitbus kunst bevat namelijk een aantal unieke aspecten. Sommige details zullen dus alleen voorkomen bij een spuitbus kunstwerk, waardoor alle andere kunstwerken gelijk afvallen.

PORTFOLIO

Ik bekijk een spuitbus kunstwerk door graffiti artiesten. Deze artiesten weten precies hoe ze te werk moeten gaan bij het maken van een spuitbus werk. Een spuitbus kunstwerk vergt veel concentratie, aangezien het niet zo makkelijk is om fouten te herstellen. Bij het maken van een normaal schilderij is het makkelijker om ergens overheen te schilderen, dan bij een spuitbus kunstwerk.

Het eerste duidelijke kenmerk van een spuitbus kunstwerk, is toch wel de structuur van het ‘opgespoten spul’. Als dit spul van dichtbij bekeken zou worden, dan zou er goed te zien zijn dat de structuur is opgebouwd uit kleine druppeltjes, of bolletjes. Deze kleine stukjes zullen te zien zijn op een spuitbus werk, omdat er tijdens het spuiten van het spul kleine druppeltjes ontstaan.

Er is geen enkele andere techniek omtrent verven of schilderen die deze structuur kan creëren. Een manier waarop er grotere druppeltjes zullen ontstaan, is het gooien van verf op doek. De druppels zijn dan natuurlijk niet zo klein en gelijkvormig. Als wanneer ze rechtstreeks uit een spuitbus komen. Het is een gegeven dat een spuitbus kunstwerk kan dus worden herkend aan de druppels die de structuur zodanig maken.

spuitbus kunstwerk


Een ander kenmerk van een spuitbus kunst is overduidelijk de overgangen van donker naar licht aan de hand van ‘lucht’ tussen de verf. Een spuitbus werk bevat namelijk details met kleuren tot op een bepaalde hoogte; we kunnen hier namelijk niet te werk gaan met een penseel die alle fijne randjes even scherper maakt.

Ik maak overgangen door de spuitbus van dichtbij steeds verder van het doek af te houden, zodat er lucht ontstaat, waardoor de kleur zich als het ware mengt met wit en automatisch een lichtere tint wordt. Een spuitbus kunstwerk is dus uniek. Door zijn structuur en kleurovergangen. Het zal altijd herkenbaar zijn, zelfs als de brillendragers op dat moment eventjes geen bril op hun neus hebben.

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten