graffiti op canvas

27 mei 2019

graffiti op canvas

Typisch kinderen

 

Graffiti op canvas is misschien een van de leukste vormen van graffiti spuiten. Kinderen kunnen dit leren op een makkelijke manier en op iedere denkbare plek, mits er genoeg beweegruimte is voor de kinderen om de opdrachten uit te voeren op hun stukje canvas.

Een workshop voor graffiti op canvas is dan ook een van mijn favoriete bezigheden. Zo heb ik laatst kinderen hun droom dierentuin laten maken met graffiti op canvas. Voordat zij deze opdracht mochten uitvoeren, heb ik ze een snelle cursus gegeven voor het gebruik van de materialen en kleuren. Soms worden er namelijk onbedoeld kleurovergangen gemaakt, terwijl ze wel degelijk te voorkomen zijn.

 

Tijdens de spoedcursus graffiti op canvas hebben de kinderen kennis gemaakt met de verschillende kleuren die wij hebben gebruiken bij graffiti op doek. Deze kleuren hebben ze leren mixen naar wens en leren onderscheiden. Daarnaast hebben zij hun kennis vergroot over het gebruik van tips, die nodig zijn bij graffiti op canvas. Dit zijn de doppen die op een spuitbus worden geplaatst, zodat de lijnen die worden aangebracht van graffiti op canvas iedere vorm aan kunnen nemen. Het vasthouden van een spuitbus is ook nog een apart dingetje, waarbij er meerdere technieken bij komen kijken. De kinderen hebben op een leeg canvas kunnen oefenen, ongeveer een uur lang. Hierdoor zijn zij van beginners tot gevorderden gepromoveerd. Nu kunnen zij hun eigen graffiti op canvas gaan maken.

 

Graffiti op linnen doek is eigenlijk net zoals een tekening maken op papier, maar dan met wat extra lastige technieken. Deze technieken zijn zeker niet onmogelijk om aan te leren en daarna toe te passen. Vandaar dat het voor kinderen een leuke uitdaging is om hun eigen idee met graffiti op canvas uit te beelden. Zo hebben zij van mij de opdracht gekregen op hun droom dierentuin met graffiti op canvas te maken.

 

Met graffiti op doek zijn er hele mooie en bijzondere plaatjes uit gekomen. Hierbij kunt u denken aan een dierentuin met alleen giraffen, of een dierentuin met alleen olifanten, maar er werd zelfs nog creatiever nagedacht over deze opdracht… Heel Nederland verandert in een dierentuin en de inwoners van Nederland wonen in gebieden binnen de dierentuin. Het idee hierachter was dat de dieren de vrijheid kregen die ze nodig hadden. Het geheel van de graffiti op canvas was ook behoorlijk verrassend.

Het mooie van alle resultaten was dat alles totaal verschillend was, met een totaal andere gedachte achter het kunstwerk.

graffiti op de buitenmuur

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten