Graffiti schildering

21 mei 2020

Graffiti schildering

Spuiten Een graffiti schildering

Een Graffiti schildering doen we als jonge wezentjes op de crèche. Tekenen is goed voor de motoriek van een klein kindje. Daarnaast is schilderen en goede manier om gevoelens te uiten. tekenen is erg simpel. Het kan met een kwast, één potje verf en een papiertje al worden gerealiseerd. Enige nadeel van verven, is dat het een en ander vies kan worden. Daarom is het belangrijk dat men de soort verf in acht houdt. Kleine kinderen behoren niet te verven met het soort dat permanente vlekken achterlaat. Dat de kleren vies worden is niet erg. Het is wel erg jammer als er meubels worden verpest door een simpele verfvlek, als deze voorkomen had kunnen worden.

Schilderen

zoals wij dat kennen van onze jongere jaren, is niet de enige manier van schilderen. Muurverven kan ook met graffiti. Graffiti zit in een spuitbus en brengt de verf door middel van hoge druk aan. Graffiti komt voor in veel verschillende kleuren. Het kan toch zo zijn dat je voor de graffiti schildering een specifieke kleur nodig hebt. Deze kleur kan dan worden gemengd. Het mengen van kleuren in spuitbussen is iets lastiger dan het mengen van kleuren in potjes, zoals normale verf. Graffiti spuitbussen zijn handig bij het maken van een graffiti schildering.Portfolio Een kunstwerk heeft als kenmerk het contrast tussen hele dikke en hele dunne lijntjes. Een graffiti schildering heeft vaak veel verschillende kleuren. Bovendien heeft een graffiti schildering diepte. Dat betekent dat een kunstwerk niet twee dimensionaal is, maar drie dimensionaal. Een art schildering kan een afbeelding zijn van heel veel dingen. De kunstwerk als een mooi bos met bomen, maar het kan ook een drukke straat zijn in Amsterdam. Een kunst project kan dus meerdere vormen aannemen, ook vormen die ons onbekend zijn.Bekijk mijn gehele portfolio hier     bekijk de mogelijkheden bij portfolio.graffiti schilderinggraffiti schilderingEen graffiti schildering is zeker niet hetzelfde als een schildering die gemaakt is met een kwast. Een normaal schilderij leert het grootste deel van onze bevolking maken tijdens de creatieve sessies op de basisschool. Als het niet op de basisschool was, dan heeft hij zeker kennis gemaakt met het creëren van een schilderij op de middelbare school.Dit is het vervolgonderwijs van de ‘primary school’ waar iedereen verplicht is naartoe te gaan. Het onderwijs is verplicht in Nederland totdat het kind 18 jaar oud is.  De creatieve vaardigheden bevatten altijd, vroeg of laat, het maken van een graffiti schildering, hoewel het natuurlijk onmogelijk is om alle soorten schilderijen aan te leren met de juiste technieken.

Conclusie

Omgevingsruimte

De basis van de graffiti methoden voor een graffiti mural zou eigenlijk in het lespakket moeten worden gestopt, aangezien een deel van de leerlingen uiteindelijk toch besluit om de graffiti spuit te gebruiken buiten school. De spuitbussen worden helaas vaak genoeg leeggespoten op ongepaste plekken, waarvan de gevolgen onbekend zijn bij de leerlingen. Het aanleren van basistechnieken en gevolgen van graffiti op ongepaste plekken, zou veel dingen kunnen voorkomen. Een graffiti schildering is daarom de perfecte oplossing voor het voorkomen van vandalisme.Vandalisme heeft vaak een oorzaak, de oorzaak kan komen van een gebeurtenis uit het verleden, maar het kan ook een makkelijke vluchtroute zijn voor leerlingen met problemen in het heden. Een graffiti mural is dan niet uitdagend of bevredigend genoeg, waardoor de leerling nieuwe dingen gaat proberen en eventueel uit zal komen bij het deelnemen aan vandalisme. Een graffiti muralis namelijk iets wat ‘braaf’ en ‘binnen de lijntjes’ is.
graffiti schildering
graffiti schildering
Een graffiti mural leren maken op school kan ervoor zorgen dat dit fenomeen niets nieuws is. Het zou zomaar kunnen dat het maken van een graffiti mural op de middelbare school gepaard gaat met het verminderen van vandalisme onder jongeren van gemiddeld vijftien en zestien jaar oud. Een graffiti schildering kan mooie en onverwachte resultaten leveren, een graffiti schildering maken, heeft waarschijnlijk meer effect op externe factoren dan men denkt.

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten