graffiti op de buitenmuur

5 november 2018

graffiti op de buitenmuur

Graffiti op de buitenmuur

Graffiti spuiten wordt vaak gezien als vandalisme. Het gebeurt namelijk vaak op treinen, deuren en infrastructuur die daar niet voor bedoeld is. Natuurlijk gebeuren er vaker dingen die niet mogen. Dit komt negen van de tien keren, omdat er wordt gezegd dat iets niet mag. Een goed voorbeeld hiervoor is het verbieden van iets voor kleine kinderen. Als er wordt gezegd dat het kind geen snoepje mag pakken, dan wil het kind maar al te graag een snoepje pakken, terwijl hij of zij er eerst helemaal geen behoefte aan had. Het is een psychologisch principe die zich in allerlei verschillende situaties voordoet.

Het is zo dat graffiti meestal niet buiten gespoten mag worden, maar graffiti op de muur is zeker niet altijd verboden. Graffiti op de buitenmuur is voor degene die graffiti als beroep hebben, een gewone en niet strafbare zaak. Het gebeurd eigenlijk nooit bij hen dat de graffiti op de buitenmuur niet gewaardeerd zal worden. Hoe zou dat nou komen? Zij houden zich aan de regels! Vaak worden zij ingehuurd om graffiti op de buitenmuur te spuiten, als decoratie en of herkenningspunt. Graffiti op de muur wordt door de mensen die het als beroep hebben, gezien als waardige kunst.

Het kan erg leuk zijn om regels te verbreken, totdat de consequenties erbij om de hoek komen kijken. Meestal is men hier niet op voorbereid, waardoor men vlucht nog voordat ze betrapt zijn. Graffiti op de buitenmuur is vaak anoniem op plekken waar het illegaal is om graffiti te spuiten. Het is natuurlijk niet de grootste misdaad die er ooit is gepleegd, maar we leven in Nederland en Nederland is een land met meer dan veel regels. Bovendien wordt een ieder beschermd door het gigantische wettenboek van Nederland; een regel overtreden is dus bijna nooit zonder gevolgen. Graffiti op de buitenmuur is niet altijd strafbaar.

graffiti op de buitenmuur

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten