graffiti opdracht

20 oktober 2019
street art project

graffiti opdracht

Een mooie conlusie

 

Het moment dat je een dienst levert in opdracht van een ander, heb je een behoorlijke verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid bevat onder andere het eindresultaat. Fouten mogen er gemaakt worden, zolang ze te herstellen zijn. Zo geldt dat ook bij iedere klus die wordt uitgevoerd. Een fout bij zo een creatieve opdracht is redelijk makkelijk op te lossen, mits de fout wordt gemaakt in een bepaald stadium van het proces. Zodra de fout zich voordoet in een te laat stadium, zal er heel veel hersteld moeten worden. Hierbij kunt u denken aan het veranderen van de inhoud van de graffiti klus, of het overdoen van de gehele graffiti opdracht. Het zal allemaal iets duidelijker worden als de stappen van een graffiti opdracht volledig zijn uitgewerkt.

Ik maak een enorm goot project tot een succes. Het plan van aanpak bestaat globaal uit de volgende onderdelen: analyse, aandachtspunten, schetsen, creëren, realiseren.

Deze stappen zijn zeer belangrijk voor het behouden van structuur en professionaliteit bij een klus. Ik ga de klant tevreden maken, dat staat natuurlijk voorop, daarom is het vaak nodig om de schets van de graffiti opdracht te tonen aan de klant.

Tijdens het uitvoeren van een graffiti opdracht moet de kunstenaar volledig geconcentreerd zijn. Ik, de kunstenaar van de graffiti opdracht laat zien aan de opdrachtgever hoe de klus eruit zal zien; dus ik maak dat, hoe de ruimte eruit ziet en wat voor ‘bewegingen’ zich in de ruimte bevinden waar de graffiti opdracht voltooid is. Zo zijn er plekken als sportscholen, waar veel beweging en geluid is.

Hier zal de graffitispuiter van tevoren rekening mee moeten houden. Soms is er een mogelijkheid om de opdracht uit te voeren gedurende de daluren, of zelfs tijdens de uren dat de locatie voor publiek gesloten is. Toch is het handig voor de artiest om behendig te zijn in het presteren onder druk.

graffiti opdracht
graffiti opdracht

Ik maak een opdracht en is dus niet iets wat zomaar uitgevoerd. Er komt veel meer bij kijken dan de meesten zouden denken. Naast het stappenplan is er een hoop talent en inzicht nodig. De artiest moet verantwoordelijk zijn en kunnen presteren onder (hoge) druk. Niet iedereen voldoet aan deze eisen, daarom is het aangeraden om van tevoren goed onderzoek te doen.

 

Portfolio bekijk het.

Portfolio HIER

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten