graffiti schilderij

10 oktober 2018

graffiti schilderij

Graffiti schilderij

Een schilderij wordt zelden gelinkt aan graffiti. Een schilderij wordt gedefiniëerd als ‘verf op doek’. De manier waarop de verf is geplaatst, maakt eigenlijk niet uit. Op een of andere manier wordt een schilderij toch geassocieerd met kwasten. Echter zijn er nog vele andere manieren om de verf op het doek te krijgen. Een goed voorbeeld hiervan is spuiten. Zo ontstaat er een graffiti schilderij. Dit graffiti schilderij kan allerlei vormen en stijlen aannemen. Vaak zijn er vooroordelen over een graffiti schilderij, maar deze zouden eventueel weggenomen kunnen worden na het lezen van dit artikel.

Bij het maken van een graffiti schilderij komen verschillende dingen kijken. Er zijn meerdere technieken nodig om een schilderij tot een schilderij te maken. Graffiti op doek kan namelijk gerealiseerd worden in verschillende soorten stijlen: de welbekende graffiti letters, bekende cartoon figuren en zo verder. Echter staat daar tegenover bijvoorbeeld het creëren van landschappen, karikatuur en een strak interieur.

Het spuiten van een schilderij kan niet eventjes en nonchalant gebeuren op doek, want het reguliere principe van graffiti waarbij er over elkaar heen wordt gegaan, kan hier niet worden toegepast. Bij het maken van een graffiti schilderij heb je speciale technieken nodig, die je alleen kunt toepassen na heel veel oefenen. Oefening baart kunst, wordt er ook wel gezegd. Bovendien is het van groot belang dat een graffiti schilderij op het goede materiaal wordt gemaakt. Het kan anders zomaar voorkomen dat de verf niet goed opdroogt. In dit geval zal het schilderij langzaam aan uitlopen tot een bepaald punt, waardoor de kern van het kunstwerk amper terug te herkennen is.

Er valt dus veel te zeggen over de weg naar het eindresultaat van zo een ingewikkeld werk. Een feit is dat het vele werken wordt beloond met een prachtig eindresultaat. Vaak is dit eindresultaat beter dan er van tevoren wordt gedacht.

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten