kantoor schildering

20 oktober 2019

kantoor schildering

De gemiddelde Nederlander belandt na het studeren op kantoor, met een doodgewone kantoorbaan, klagende koffiedrinkende collega’s en grijze muren. De enige oplossingen waar deze werknemers tot nu toe mee gekomen zijn, is het nemen van een half of geheel dagje vrij, zodat er even geademd kan worden. Het enige probleem bij deze ‘normale’ werknemers is vooral dat zij niet creatief genoeg zijn in het bedenken van oplossingen. Een oplossing die op korte termijn direct zijn resultaten zal laten zien, is het aanpakken van de vormgeving van de werkruimte waarin alle werknemers hun prestaties moeten leveren.

In onze ogen is het een goede aanpak als de muren opgeknapt worden met nieuwe vormen en eventueel kleuren; een kantoor schildering is iets wat men niet snel ziet als een oplossing. Het is echter zo dan een kantoor schildering kan zorgen voor veel meer dingen dan de ontwerper van de ruimte zou denken. Een schildering kan zorgen voor een beter teamverband, aangezien een bepaalde kantoor schildering kenmerkend staat voor jouw afdeling. Zo kan er door de kantoor schildering worden gezegd dat de afdeling ‘marketing’ zich bevindt bij de schildering van het Indische landschap, terwijl de afdeling ‘geldzaken’ zich bevindt in ‘Spanje’.

kantoor schildering

Daarnaast kan een schildering een motiverende werking hebben. Zodra er een schildering wordt gemaakt met een symbool, iets waar die afdeling voor staat, dan gaan de werknemers van die desbetreffende afdeling meer voelen waar zij voor staan, door de kantoor schildering. Er is zo ook een grotere kans dat het team gemotiveerder is om dit doel na te streven, aangezien een ieder door de kantoor schildering eraan wordt herinnerd waar zij voor staan op het moment dat zij de kantoor schildering zien. De kantoor schildering zal uiteindelijk gegarandeerd gaan zorgen voor betere resultaten per afdeling.

Last, but not least: de concentratie. Men heeft het vaak zwaar bij het concentreren op het werk gedurende acht uren, vooral op extreem warme dagen. Een airco is hiervoor een halve oplossing, maar het risico hiervan is dan weer dat de werknemers snel kou kunnen vatten en dus met griep in bed belanden. Een schildering kan telkens voor een kleine afleiding zorgen, waardoor de hersenen even de ruimte krijgen om zichzelf te resetten. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het mensen zijn, mensen kunnen af en toe een ‘mindere’ dag hebben en dit heeft dan niets te maken met de omgeving waarin zij werken.

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten