spuitbus artwork

20 oktober 2019

spuitbus artwork

Een spuitbus wordt vaak gebruikt om grove stukken kunst aan te brengen op een muur, een doek en heel soms zelfs een voorwerp. Sommige mensen koppelen deze vorm van kunst direct aan vandalisme. Het tegendeel is echter bewezen, aangezien 99% van de spuitbus-gebruikers spuitbus artwork oplevert. Zij gaan echt voor een mooi einddoel en zo nu en dan proberen zij hier zelfs geld mee te verdienen. Het is behoorlijk jammer dat de vooroordelen over spuitbus art zo sterk vaststaan. Vandalisme is namelijk niet hetzelfde als spuitbus art; hard work for spuitbus artwork. Dit is het motto van de echte kunstenaars. Hoe kunnen de negatieve vooroordelen over spuitbus art op z’n minst verminderd worden?

spuitbus artwork

Het begint al in de kleuterklas: als je als kind tien keren de puzzel hebt opgeruimd, al heb  jij hem niet gebruikt, dan wordt er niets gezegd. De elfde keer was je er als kleuter klaar mee, dus je stopt twee puzzelstukjes in de doos, maar de doos laat je open voor een andere kleuter die de puzzeldoos dan toch een keer mag opruimen. Het enige wat de kleuterjuf heeft gezien, is dat jij de puzzel als laatste hebt aangeraakt. De gevolgen hiervan zijn dat jij een waarschuwing krijgt en dat de kleuterjuf de volgende keren extra zal letten op hoe jij je ‘troep’ opruimt. Een vooroordeel ontstaat snel en altijd op een onrechtvaardige manier. De mensheid, daar kunnen wij niets aan veranderen, maar feiten kunnen mensen wel begeleiden naar een andere, positieve visie. Spuitbus artwork is geen vandalisme en vandalisme is zeker geen spuitbus artwork. Spuitbus artwork moet gezien worden als kunst. Het zou fijn zijn als spuitbus artwork meer gewaardeerd zou worden, simpelweg omdat er meer talent en technieken achter zitten dan de gemiddelde mens verwacht. spuitbus artwork is onmogelijk om te beoefenen zonder een overdosis aan talent; technieken zijn aan te leren, maar de inzichten en bepaalde gevoelens, die moet je toch echt bezitten. Het is voor sommigen lastig om dit te accepteren, waardoor zij zonder toestemming gaan proberen om spuitbus artwork te creëren. Hierdoor wordt de zogenaamde spuitbus artwork gecreëerd op plekken waar dit illegaal is. De oplossing hiervoor is helaas nog niet gevonden; treinen en metro’s blijven ondergespoten wegrijden met spuitbus artwork vanuit hun beginstation, omdat de jongens van tegenwoordig diep in de nacht te werk gaan. Zo zijn ze minder zichtbaar en heeft de politie vaak grotere klussen, als inbraken en vechtpartijen

Tim Rodermans

Tim Rodermans, 36 jaar en naast gymleraar in het Voortgezet Onderwijs ook graffiti artiest. In mijn jeugd heb ik met veel passie graffiti beoefend en in verschillende graffiti bladen gestaan. Na een lange pauze begon het toch weer te jeuken en na wat verschillende graffiti kinderkamers te hebben gedaan en veel positieve reacties en aanmoedigingen te hebben gekregen ben ik mijn eigen bedrijfje gestart.

Begrepen
Deze website gebruikt cookies voor de performance & statistieken. Meer weten